Hyra ut lägenhet

I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad du skall tänka på om du vill hyra ut en lägenhet i ett hus du äger. Det mesta som sägs i denna artikel är också sant för ägarlägenheter och bostadsrätter. Det finns dock viktiga skillnader såsom att du vanligen behöver föreningens tillstånd för att hyra ut din bostadsrätt.

En tom lägenhet är en möjlighet

Det är mycket enkelt att känna att man vill få in en hyresgäst i sin lägenhet så fort som möjligt. Detta är sant oavsett om man vill hyra ut en lägenhet i ett hus man just köpt eller om man vill hitta en ny hyresgäst för att ersätta en som flyttat ut. Detta kan dock vara ett misstag. Att ha en tom lägenhet är ett mycket bra tillfälle att göra förbättringar i lägenheten. Att göra det när lägenheten är tom ger dig chansen att lyckas hitta en hyresgäst som är villig att betala högre hyra eftersom lägenheten är i bättre skick. Detta är något en hyresgäst som redan bor i lägenheten är mindre trolig att vara villig att göra.

Det kan vara mycket irriterande för hyresgästen om värden vill genomföra renoveringar i lägenheten. Detta är särskilt sant om de inte har bott i lägenheten särskilt länge. Det är därför alltid bättre att genomföra arbeten när lägenheten är tom.

Granska noggrant lägenheten och se om du ser något som behöver förbättras i lägenheten. Om du ser något som inte lever upp till den standard du vill erbjuda så skall det fixas innan du hyr ut lägenheten i igen.

Jag rekommenderar att du alltid målar om lägenheten mellan hyresgäster om det var mer än 1 år sedan du målade om senast. Det är mycket billigare att hålla lägenheten snygg och fin om man målar om innan det verkligen behövs.

Känn din målgrupp

Det är mycket viktigt att du känner din målgrupp. Att du vet vilken grupp i samhället som troligen kommer vara intresserade av lägenheten och att du anpassar annonsen och bilderna efter denna målgrupp. Försäkra dig om att du gör all information som kundgruppen vill ha så tillgänglighet som möjligt.

Om du vill hyra ut din lägenhet till en barnfamilj så är det viktigt att erbjuda information om skolor och parker i området samt att nämna hur barnsäkert området är. Om du däremot vill hyra ut till en student så är denna information helt oviktigt. För dessa är avståndet till universitetet, centrum, nattklubbar etc. mer viktigt.

Beakta din kundgrupp i hela din marknadsföring. Ta det i beaktande när du förbered för att fota och fotar lägenheten, ta det i beaktande i annonser och ta det i beaktande när du visar lägenheten. Om du kan din kundgrupp så är det lättare att hyra ut din lägenhet.

Allt detta är mindre viktigt på orter där det råder bostadsbrist. Det är huvudsakligen viktigt på orter där det finns ett större utbud av lägenheter och där hyresgästerna känner att de kan vara mer kräsna när de väljer lägenhet.

Anlita en hyresmäklare

Det enklaste sättet att hyra ut din lägenhet kan ofta vara att anlita en hyresmäklare. Detta kommer kosta dig lite pengar men låter dig undvika allt arbete med att hitta en hyresgäst. Detta kan vara guld värt om du har mycket att göra.

Att anlita en hyresmäklare är en mycket bra ide om man vill hyra ut sin lägenhet som semesterboende. Hyresmäklarna kan ofta ge dig en mycket högre uthyrningsgrad och är därför värt pengarna.

Executive rentals

Om din lägenhet ligger centralt så kan det finnas mycket pengar att tjäna på att erbjuda den som executive rental. Executive rentals är hyreslägenheter (eller hus) som hyrs ut till företag. Företagen hyr dem till arbetar som kommer från andra orter och som vill ha något trevligare än ett hotellrum att bo i. Executive rentals kan vara mycket lönsamt men kräver att du renoverar dina lägenheter så att de håller en hög standard.